Kwaliteitsengineer

Functieomschrijving

In deze functie voel je je als een vis in het water in de apparaten- en machinebouw en maak je onderdeel uit van het Quality team bij BKL. Onze Engineering afdeling voert veel innovatieve projecten uit die tot doel hebben om bestaande producten structureel te verbeteren. Als Kwaliteitsengineer ben je in staat de ontworpen hijs- en hefmiddelen te beoordelen op geschiktheid voor het werk waar het voor gebruikt wordt. Jij zorgt ervoor dat onze engineers scherp worden gehouden in het maken van de designs die ze ter beoordeling bij jou aanbieden. Eventuele productafwijkingen, afkeur en productdefinitie wordt besproken met Productie / Engineering en Inkoop. Je draagt zorg voor de kwaliteit van inkomende producten, materialen en halffabrikaten.


De basis voor succes

Techniek zit in je bloed, je bent veiligheidsbewust, overtuigend, verbeteringsgericht en communicatief vaardig. Je vindt het leuk om samen met het team producten succesvol in de markt te laten komen, echter altijd met veiligheid hoog in het vaandel.  De klant staat bij jou centraal.

Je wordt enthousiast van het beoordelen van constructies en wil daar ook steeds beter in worden. Je kunt zeer zelfstandig werken met een hands-on mentaliteit en laat duidelijk pro-actief eigenaarschap zien.


Verantwoordelijkheid:

Jij beoordeelt en vertaalt de kwaliteitsaspecten naar de interne organisatie en zorgt voor de implementatie en borging. Om de juiste kwaliteitsprocedures en standaarden goed geimplementeerd te krijgen zorg je ervoor dat iedereen in de interne en externe organisatie op de hoogte is. Mede door het doen van interne audits, initieren en coordineren van verbetervoorstellen zorg je ervoor dat de kwaliteit op hoog niveau is. Vanzelfsprekend hoor hier ook bij dat je producten die niet aan de kwaliteitsstandaard voldoen blokkeert en correctieve acties uitzet. Kwaliteit en veiligheid zit in je DNA.

Vereisten

Opleiding en ervaring:

  • HBO Werktuigbouwkunde of Electromechanica, aangevuld met een aantal jaren werkervaring;
  • Tekeningen kunnen lezen, zowel werktuigbouwkundige als electrotechnische;
  • Vakkennis qua materialen en gereedschappen;
  • Kennis van ISO certificeringen is een pre;
  • Certificaat "Interne auditing" is een pre
  • Beschikken over een ruime mate van technische kennis;
  • Kennis Nederlands en Engels (woord en schrift);
  • VCA certificaat is een pre.