Mechanical Engineer

Functieomschrijving

Omdat onze project portfolio flink groeit zijn wij voor de afdeling Engineering op zoek naar:


Mechanical Engineer (m/v)


In deze functie voel je je als een vis in het water in de apparaten- en machinebouw en maak je onderdeel uit van het Engineering team bij BKL. De Engineering afdeling voert veel innovatieve projecten uit die tot doel hebben om bestaande producten structureel te verbeteren. Als ervaren engineer voer je zelfstandig complete (deel)projecten uit. Daarbij behoort het uitvoeren van de benodigde berekeningen, controles en analyses m.b.t. de functionaliteit, maakbaarheid, monteerbaarheid, kwaliteitsborging en betrouwbaarheid van het ontwerp. Je borgt de kwaliteit van je werk via reguliere reviews. Indien nodig toon je de kwaliteit van je oplossing aan met testen in een prototype. Omdat de producten moeten voldoen aan de CE richtlijnen is accurate documentatie belangrijk. Je valt direct onder de manager engineering. De lijntjes bij BKL zijn kort.


De basis voor succes

Techniek zit in je bloed, je bent creatief in het bedenken van (constructieve) oplossingen, gedreven om deze oplossingen te realiseren en deze uiteindelijk uit te werken. Je bent flexibel en inventief en vindt het leuk om nieuwe ontwikkelingen op te pakken en te zoeken naar gerichte en praktische oplossingen waarmee een klant geholpen is. De klant staat bij jou centraal.

Je wordt enthousiast van het ontwerpen van constructies en wil daar ook steeds beter in worden. Je kunt zeer zelfstandig werken met een hands-on mentaliteit en laat duidelijk pro-actief eigenaarschap zien.

Vereisten

BKL vraagt

  • Je beschikt over een HBO Werktuigbouwkunde of Mechatronica opleiding of aantoonbaar niveau;
  • Je hebt een aantal jaren aantoonbare werkervaring in het ontwerpen van apparaten en machines;
  • Je hebt ervaring met projectmatig werken;
  • Je kan werken met moderne CAD pakketten en bent handig in hoe je apparaten moet bouwen en werkend kunt krijgen. Kennis van NX en/of Inventor is een pré;
  • Je beschikt over een probleemoplossend vermogen en praktische instelling;
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Je beheerst daarbij de Nederlands en Engelse taal in woord en geschrift.

Wij bieden 

een uitdagende en afwisselende functie met uitstekende doorgroeimogelijkheden. Daarnaast zijn goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden voor ons vanzelfsprekend. Wij zijn gevestigd in een modern en nieuw bedrijfspand waar je met professionals in een open en eerlijke werksfeer de verantwoordelijkheid en vrijheid krijgt om de gestelde doelen te realiseren.


Voor vragen over deze functie kun je terecht bij Niels van Ulzen, recruitment@bkl.nl.