Projectleider

Functieomschrijving

BKL ontwikkelt en bouwt mechatronische speciaal-machines, gereedschappen en transportmiddelen voor een grote diversiteit aan bedrijven in de High-Tech industrie. Met ruim 45 creatieve professionals zijn we een modern en toegankelijk bedrijf. We werken aan multi-disciplinaire projecten waarbij onze ontwikkelafdeling en onze eigen werkplaats garant staan voor innovatie, kwaliteit en veiligheid.


Omdat onze klant- en projectportfolio flink groeit zijn wij voor de afdeling Engineering op zoek naar een:Enthousiaste Projectleider (m/v)


Ben jij diegene die...

Zich als een vis in het water voelt in het spannende gebied tussen de klant en de organisatie, over disciplines heen kan en durft te kijken? Enerzijds de coach van het team, en anderzijds degene die uitdaagt en ter verantwoording roept... Een onvermoeide vlaggendrager die in- en extern zijn project verkoopt, uitzet en volgt. Dit alles in een organisatie die in het technische domein opereert en stappen aan het maken is om, op een nog, hoger niveau van complexiteit en verantwoordelijkheid te willen meespelen in het spel van ontwikkeling, realisatie en risicodragende verantwoordelijkheid.


Techniek en leiderschap zit in je bloed, je herkent risico’s en je bent creatief in het bedenken van oplossingen om zo je scherp gedefinieerde doelen samen met je multidisciplinaire team te bereiken. Je weet je omgeving te inspireren en je kunt anderen overtuigen van je doelen en ideeën, zonder teveel in details te treden. Je vind dat een project pas klaar is als alle externe en interne klanten tevreden zijn, en dan vier je met je team een feestje.

In deze functie


Ben je verantwoordelijk voor het succesvol afronden van projecten binnen BKL, startend vanaf het eerste contact met de klant tot en met de inrichting van service na oplevering van het fysieke product bij de klant. Je bent integraal verantwoordelijk voor de resultaten van het project en communiceert pro-actief deze issues met externe en interne partijen. Als gedreven en energiek leider geef je sturing aan het projectteam van engineers commercie, inkoop, logistiek en finance. Daarnaast werk je samen met de andere projectleiders om samen op een hoger niveau te komen.. Je draagt actief bij aan het continue verbeterproces van de BKL organisatie. En rapporteert aan de Manager Projecten. 

Vereisten

BKL vraagt

  • Je beschikt over een HBO of WO opleiding of aantoonbaar niveau aangevuld met werkervaring in de high tech branche;

  • Je hebt ervaring met het leiden van projecten en ervaring met budgetbewaking en financieel beheer, inclusief project rapportages;

  • Je beschikt over natuurlijk leiderschap, durft beslissingen te nemen

  • Je hebt de lef en de moed om door de gehele organisatie, alle middelen aan te wenden om je project tot een goed eind te brengen en je niet af te laten remmen door interne tegengestelde belangen.;

  • Je hebt bij voorkeur een projectmanagement opleiding gevolgd;

  • Je beschikt over een groot aanpassingsvermogen en je bent politiek handig;

  • Je durft buiten de kaders te denken en hebt een groot analytisch vermogen;

  • Je beschikt over zeer goede communicatieve en vaardigheden. Je beheerst daarbij uitstekend de Engelse en Nederlandse taal in woord en geschrift.


Wij bieden

Naast uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden bieden wij een uitdagende, veelzijdige en afwisselende functie bij een groeiend en gezond familiebedrijf in een modern en nieuw bedrijfspand waar je met professionals in een open en eerlijke werksfeer de verantwoordelijkheid en vrijheid krijgt om de gestelde doelen te realiseren.


Voor vragen over deze functie kun je terecht bij Niels van Ulzen (Corporate Recruiter, 040-2951481 of recruitment@bkl.nl)