Quality Engineer

Functieomschrijving

In deze functie voel je je als een vis in het water in de apparaten- en machinebouw en maak je onderdeel uit van het Quality team bij BKL. Als Quality Engineer ben je in een vroeg stadium betrokken bij de opstart van nieuwe projecten en ontwikkeling van nieuwe producten. Je bent in staat de ontworpen hijs- en hefmiddelen te beoordelen op geschiktheid voor het werk waar het voor gebruikt wordt middels het proactief initiëren, voorbereiden en uitvoeren van activiteiten teneinde de productkwaliteit te borgen en te verbeteren. 

Jij zorgt ervoor dat onze engineers scherp worden gehouden in het maken van de designs die ze ter beoordeling bij jou aanbieden. Eventuele productafwijkingen, afkeur en productdefinitie wordt besproken met collega’s van onder andere de afdelingen engineering, inkoop, verkoop en productie. Tevens treedt je in overleg met klanten m.b.t. geleverde kwaliteit en klachtafhandeling. 

Om het plaatje geheel compleet te maken draag je ook mede zorg voor de kwaliteit van inkomende producten, materialen en halffabricaten en dus ook onze toeleveranciers worden in je contacten niet ontzien.


De basis voor succes

Techniek zit in je bloed, je bent veiligheidsbewust, overtuigend, verbeteringsgericht en communicatief vaardig. Je vindt het leuk om samen met het team producten succesvol in de markt te laten komen, echter altijd met veiligheid hoog in het vaandel.  De klant staat bij jou centraal.

Je wordt enthousiast van het beoordelen van constructies en wil daar ook steeds beter in worden. Je kunt zeer zelfstandig werken met een hands-on mentaliteit en laat duidelijk pro-actief eigenaarschap zien.


Verantwoordelijkheid:

Jij beoordeelt en vertaalt de kwaliteitsaspecten naar de interne organisatie en zorgt voor de implementatie en borging. Om de juiste kwaliteitsprocedures en standaarden goed geïmplementeerd te krijgen zorg je ervoor dat iedereen in de interne en externe organisatie op de hoogte is. Mede door het doen van interne audits, initiëren en coördineren van verbetervoorstellen zorg je ervoor dat de kwaliteit op hoog niveau is. Vanzelfsprekend hoort hier ook bij dat je producten die niet aan de kwaliteitsstandaard voldoen blokkeert en correctieve acties uitzet. Kwaliteit en veiligheid zit in je DNA.

Vereisten

Opleiding en ervaring:

 • HBO Werktuigbouwkunde of Electromechanica, aangevuld met een aantal jaren werkervaring
 • Tekeningen kunnen lezen, zowel werktuigbouwkundige als elektrotechnische
 • Kennis van en ervaring met (één of meerdere) probleemoplossend-, verbeter-, kwaliteit(beheersing)methodieken (8D, 5Why, FMEA, Lean, Change Management, Auditen…)
 • Vakkennis qua materialen en gereedschappen
 • Kennis Nederlands en Engels (woord en schrift)
 • Kennis van ISO certificeringen is een pre
 • Certificaat "Interne auditing" is een pre
 • VCA certificaat is een pre

Wij bieden

 • een klein maar hecht team
 • 40 vrije dagen (27 vrije dagen + 13 ADV)
 • een prettige werkomgeving 
 • afhankelijk van kennis en ervaring een competitief salaris